Om oss

Ida Krasse och Cassandra Alm. Foto: Anna Johannesson

Cass och Krass är podcasten där journalisterna Cassandra Alm och Ida Krasse diskuterar saker som intresserar och irriterar dem. Ibland är de själva, ibland har de med sig en gäst.

– Vilka är ni?
Vi är kompisar och journalister som träffades under utbildningen. Cassandra kommer från Vänersborg, bor i Stockholm och jobbar just nu som programledare på P4 Gävleborg i Sveriges Radio. Ida är från Stockholm och jobbar som webbredaktör och producent på Barnkanalen på SVT.

– Varför startade ni en podd?
När vi startade podden var båda av oss sugna på att testa på radio (det var innan Cassandra fick jobb på radion) och så ville också göra något ihop. En podd kändes som det enda rätta! Dessutom tyckte vi att det fanns för många ”sköna” kill(gubb)-duos i poddvärlden och vi ville vara en motvikt till dem. Det började som en podcast med oss två där vi pratade om saker som inspirerade och irriterade oss, men har den senaste tiden övergått till en samtalspodcast där vi bjuder in en gästpoddare i varje avsnitt.

– Vad handlar den om?
Cass & Krass är en feministisk podcast i vilken vi träffar olika människor som inspirerar oss och som har erfarenheter och talanger som vi är nyfikna på. Vi har bland annat pratat näthat med programledaren Sannah Salameh, tv-programmet ”Jills Verandas” uppkomst med tv-producenten Agnes-Lo Åkerlind och vikten av jämställdhet med Crossing Boarders grundare Ida Östensson.

– Varför ska man lyssna?
För att Cass & Krass tar upp ämnen som garanterat kommer att intressera, inspirera och irritera dig. Vi vill visa för så många som möjligt, på så många olika sätt som möjligt, hur det är att vara kvinna i Sverige idag.

Läs hela intervjun på vår samarbetspartner Renew Magazines hemsida.

Vill du ställa en fråga, ge kritik eller skicka en kärleksförklaring? Här är adressen:
cassochkrass@gmail.com

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s