#33 Med Moa Kärnstrand

moakarnstrand

Full garderob men inget att ha på dig? Kanske är du liksom oss en av dem som trots att vi är medvetna om modets baksidor, handlar billiga kläder i ganska stora mängder.

I det 33:e avsnittet har vi bjudit in Moa Kärnstrand, journalist och författare till boken Modeslavar, en granskning av textilindustrin och jakten på det billiga modet.

Moa tar oss med in i fabrikerna i Asien, och hem till nu 18-åriga Myatt, en av arbetarna. Vi pratar om de stora klädjättarna, däribland många svenska företag, och deras agerande.

Tips blir det såklart också. Förutom sedvanliga ”Cass & Krass och gäst”-tipsen (se nedan) ger Moa råd för hur en kan tänka och agera när en handlar, vilka material en ska se upp för eller hålla utkik efter, och vilka ”Made in …”-lappar du ska undvika.

För många av oss är ekologisk mat gjord under schysta förhållanden en självklarhet. Varför bryr vi oss inte lika mycket när det kommer till kläder? Lyssna och bli peppad!

Antingen här:

Eller på appställen, t.ex. här: https://www.acast.com/cassochkrass

Och så avsnittets Cass & Krass och gästtips! Moa rekommenderar boken Slow fashion: din guide till smart och hållbart mode, Ida tipsar om albumet Good Advice av den kanadensiska artisten Basis Bullat och Cassandra om dokumentären Food Choices.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s